Image
image
image
image


Nieuws:

VCR kleding en merchandising te koop
Lopende het seizoen, door het VCR hoofdbestuur

Elke zaterdag is er van 10:00 - 12:00 uur de mogelijkheid om VCR-kleding en VCR-merchandising aan te schaffen bij het entreeloket bij dorpshuis "De Beijer". Zit er spoed bij dan kun je contact opnemen met Afke Jilderda onder telefoonnummer 0511-422928 of bij Reinder Boskma onder nummer 0511-424568 of per email rg.boskma@knid.nl.
Blessurebehandeling binnen VCR
Lopend seizoen, 2016/2017 19:36 door het VCR hoofdbestuur

Een voetbalblessure oplopen is altijd vervelend en komen nooit op het "juiste" moment. Het kost je wedstrijden! Toch kun je de revalidatieperiode versnellen en inkorten als je er snel bij bent en deze laat behandelen. Dit kan nog altijd bij onze VCR verzorgster Harmina Burmania.

Maak via je LEIDER een afspraak bij haar en voordat je het weet sta je weer snel en fit binnen de witte krijtlijnen en op de groene wei. In principe behandelt Harmina de blessures op de donderdagen tussen 17:30 en 19:30 uur in kleedkamer 5. Dit geldt voor alle leden van alle teams.


Openstaande vrijwilligersfuncties
Lopend seizoen, 2016/2017 19:36 door het VCR hoofdbestuur

Ondanks de inzet van de vele vrijwilligers die VCR goedgezind zijn, is en blijft VCR altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Elke zaterdag zijn er vele vrijwilligers nodig om de zaakjes goed draaiende te houden. Zonder de inzet van al deze vrijwilligers zou VCR het hoofd niet boven water kunnen houden. En ondanks al deze inzet is VCR toch nog op zoek naar:

- leider/coach voor VCR 3
- senioren scheidsrechters
- pupillen scheidsrechters
- lotenverkopers bij wedstrijden van VCR 1
- koffie inschenkers bij wedstrijden van VCR 1
- docenten/trainers voor de VCR voetbalschool
- bardienst medewerkers voor zaterdagen

Indien u genteresseerd bent voor n van deze bovenstaande functies kunt u contact opnemen met iemand van het hoofdbestuur.


Nieuwe hoofdtrainer voor VCR
Dec, 2017 12:36 door het Hoofdbestuur

voorzitter Jaap vd Galien en hoofdtrainer Dirk Pieter Boersma VCR heeft Dirk Pieter Boersma als nieuwe hoofdtrainer weten aan te trekken. De 35-jarige oud Geastmer, momenteel woonachtig in Houtigehage en getrouwd met Geartsje Jansma, zal aan zijn eerste klus beginnen als hoofdtrainer. Vanuit de jeugdopleiding van VCR vertrok Dirk Pieter Boersma als 16-jarig talent richting de Broekster Boys om daar de jeugdopleiding succesvol af te ronden en door te stoten tot de hoofdmacht. Vervolgens speelde hij meer als tien jaar in het eerste waarin o.a. een degradatie en een promotie werd bereikt.

Tijdens deze periode was hij ook van menig jeugdteam trainer en/of coach. Met vele successen op het veld en in de zaal. In het seizoen 2011/2012 werden de voetbalschoenen in de wilgen gehangen en al vrij snel werd hij assistent senioren trainer, eerst naast Jan Mulder en afgelopen seizoen was hij de rechterhand van trainer Ron de Boer. Tezamen met hoofdtrainer Mulder behaalde hij in het seizoen 2013/2014 een tweede periodetitel in de 2e klasse I. Ook werden er meerdere “titels” behaald in het zaalvoetbal.

Momenteel geniet hij van een sabbatical, echter begint het nu wel te kriebelen en vindt hij de tijd rijp om volgend seizoen op eigen benen te gaan staan. En wat is er leuker om dan als trainer te beginnen bij je oude club, aldus een verheugde Dirk Pieter Boersma. VCR is met Dirk Pieter Boersma een contract overeengekomen voor de duur van twee seizoenen.


JO13-1 voorjaarskampioen 2018
Juni, 2018 door Siemen Sijtsma

JO13-1 voorjaarskampioen 2018 Na in de najaarscompetitie als 2e te zijn geëindigd werd in de voorjaarscompetitie wel de titel binnengesleept door de JO13-1. De 1e wedstrijd werd nog vrij kansloos verloren van Geel Wit JO13-1. Maar ja, wie wint er wel op Ameland. Na een benauwde zege van 1-0 op Oostergo / WTOC in de laatste minuut in de 2e wedstrijd ging het lopen bij de mannen. Alleen bij Broeksterwâlden werd nog gelijkgespeeld in een snikhete avondwedstrijd. De rest werd allemaal gewonnen. Veel wedstrijden werden na een achterstand met minimaal verschil gewonnen. Wat een karakter jongens.

Donderavond 31 mei was de laatste competitiewedstrijd en die moest worden gewonnen om kampioen te worden. Wat een spanning bij de heren. Uit tegen Dokkum stonden de mannen na 2 minuten alweer met 1-0 achter. Zou het dan toch nog mis gaan……? Geen overwinning was gemakkelijk dit seizoen dus hielden de vele meegereisde supporters de adem in. Gelukkig rechten de jongens de rug en werd de achterstand omgebogen in een 1-5 overwinning.De doelpunten vielen nu wel op het de juiste moment en werd er in de laatste wedstrijd toch nog een simpele zege behaald. Martinus, Brend, Chris, Reitse Sikke, Jelmer, Tobias, Bjorn, Niels, Robert, Rutmer Jan, Ids, Marijn, Jisse en natuurlijk de gastspelers Kevin, Lieuwe, Martijn , Tjeard Hoeke en Hylke van harte gefeliciteerd met dit fantastische resultaat.

Ook de trainers Kees, Jouke en Jacco willen we bedanken voor alles wat de spelers hebben geleerd dit seizoen. Ze zijn individueel en als ploeg enorm gegroeid de afgelopen maanden met het kampioenschap als beloning. Allen bedankt voor een geweldig seizoen. Siemen en Willem.


VCR zoekt vrijwilligers achter de bar
Jul, 2017 door het VCR jeugdbestuur

Vanwege het wegvallen van bezetting op de zaterdagmiddag is VCR op zoek naar vrijwilligers voor achter de bar op de zaterdagmiddag. Elke hulp is welkom, informatie is in te winnen bij Siemen Sijtsma per email onder siemen123@live.nl of per telefoon 0511 - 423581. Ook voor de wedstrijden op doordeweekse avonden zijn nog vrijwilligers welkom, ook hierover kun je contact opnemen met VCR coordinator voor MFC "De Beijer", Siemen Sijtsma.
Afscheid van de Spekjes
Mei, 2018 door de Technische Commissie en hoofdbestuur

Het is inmiddels alweer drie seizoenen terug toen de Westereenders Andries en Leen Spek hun weg vonden naar sportpark “De Vonder” in Rinsumageest voor Andries zijn eerste club als hoofdtrainer. Na in het eerste seizoen te zijn gedegradeerd vanuit de vierde klasse B (oorzaak o.a. veel blessureleed) volgde de climax een seizoen later. Toen werd in een rechtstreeks uitduel met Marrum door een prachtige 1-2 overwinning de titel veilig gesteld in de vijfde klasse C en werd VCR weer vierdeklasser.

En in dit allerlaatste en derde seizoen moesten de beide trainers alle zeilen bijzetten voor lijfsbehoud, maar tijdens de laatste speelronde van deze competitie werd dit alsnog bereikt en werd er afscheid genomen van de beide oefenmeesters. En nogmaals ook langs deze weg willen wij als VCR zijnde de beide mannen veel succes toewensen bij hun “nieuwe” club VIOD en wie weet komen wij ze in het nieuwe seizoen nog wel weer tegen. En met het afscheid van de Spekjes doet ook keeperstrainer Gradus Ros een stapje terug. Ook hem wensen wij veel succes toe met de dingen die hij gaat doen. Natuurlijk werden de heren even goed in de bloementjes gezet door het VCR hoofdbestuur.


VCR 2 kampioen 2017/2018
Juni, 2018 door VCR 2

VCR 2 kampioen 2017/2018 Vooraf waren de verwachtingen hoog gespannen. Hoe zou het “vernieuwde” VCR 2 zich onder de “nieuwe” leiding van trainer/coach Oane Riemersma en zijn rechterhand Sijtze Halbesma staande houden? Gelukkig bleef Mark vd Galiën, VCR 2 trouw als rots in de branding.

Er werd hoopvol afgetrapt op sportpark “De Vonder” op 23 september met een puike 6-1 overwinning op het altijd nietige Leeuwarder Zwaluwen 6. Maar èèn zwaluw maakt de lente niet en ook nog geen zomer. De eerste verliespartij volgde logischerwijs in miljoenendorp Eastermar op 14 oktober, waarin Folkert Sloot en Ruerd de Haas als keeper fungeerden. Een onvergetelijke wedstrijd werd die tegen Leovardia 5 in november, waarin vaste scheidsrechter Piet Hoekstra het nodige kreeg te verduren en een aantal rode en gele kaarten moest uitdelen. De naarste concurrent Broekster Boys 3 werd eind november in de Geast verdiend met 4-1 verslagen en zodoende werd VCR 2 winterkampioen.

Na de winterstop maar tijdens de winterperiode kreeg VCR in januari opnieuw aan de (thermo onder-) broek en wel van Hardegarijp 4. Legendarisch en historisch zou de terugwedstrijd worden in Leeuwarden tegen Leovardia 5 op 31 maart. Onder het gezag van oud “top” scheidsrechter H. Dreves kwam er een stand van 1-22 op het scorebord te staan. Deze score werd zelf even meegenomen in het sportprogramma “Runwei Sport” van RTV NOF.

Op Bevrijdingsdag werden de Broekster Boys opnieuw aan de zegekar gebonden met een keurige 1-2 overwinning. Dit werd uitbundig gevierd op het Gemeentelijke Sportpark van Broekster Boys. Dit was zo gezellig dat VCR zelf werd gevraagd het “aanstaande” kampioenschap daar te komen vieren. Maar het werd nog even flink bibberen voor “it Twadde” na de tweede nederlaag eind mei tegen Hardegarijp.

Uiteindelijk kwam alles toch nog op zijn pootjes terecht en sleepte VCR de titel, na een paar super spannende soap afleveringen, alsnog op de valreep binnen. Iedereen van harte proficiat met het verdiende kampioenschap.
image


image
image