Image
image
image
image


Verslagen senioren:


Weer geen thuiszege: VCR onderuit tegen vv Makkum
9 Okt, 2017 23:40 door Mark vd Galiën

RINSUMAGEAST: VCR nam het afgelopen zaterdag op eigen sportpark De Vonder op tegen vv Makkum. Makkum is een ploeg waar van verwacht wordt dit seizoen bovenin mee te draaien in de 4e Klasse B. Vorige week wist VCR in Garijp drie kostenbare punten mee nemen en Makkum liep enig averij op in Beetgum (0-0). Na een uitoverwinning was de equipe van de heren Spek gebrand om nu de eerste thuiszege te boeken. Dat liep toch anders door men voor ogen had.

VCR was voetballend de eerste helft iets beter en kreeg dan ook enkele kansjes. Zo wist het zestienjarige talent Hendrik Halbesma in het begin van de wedstrijd de bal maar net voorlangs te schieten. Makkum wist echter na bijna een kwartier spelen op voorsprong te komen. Een lage schuiver van Makkum-speler Jouke Vlasbloem werd net buiten het strafschopgebied binnen gewerkt. Helaas voor VCR kon de betrouwbare sluitpost Rene Zwaagstra er net niet bij. Makkum op voorsprong, maar die wisten ze eerst niet verder uit te breiden. Defensief stond het vrij goed en Erwin Raap wist VCR zelfs bijna nog langszij te schieten. Vanaf de linkerkant wist Raap naar binnen te dribbelen en venijnig uit te halen. Echter toucheerde de bal de buitenkant van de paal en Makkum kwam dit keer dan goed weg.

Direct in de tweede helft leek Makkum de wedstrijd in het slot te gooien uit een strafschop. De heren uit het westen van de provincie kwamen echter van een koude kermis thuis. Penaltykiller Rene Zwaagstra wist deze strafschop te keren en ook de daaropvolgende rebound werd gepakt. VCR bleef zo dus nog in de wedstrijd. Na circa een kwartier in de tweede helft was het dan toch raak voor de gasten uit de kustplaats. Na een hoekschop werd de bal bij de tweede paal in het doelgebied gekopt. Uit de scrimmage die ontstond, wist Tjitte Folkertsma te profiteren: 0-2.

Dit bevrijdende doelpunt was voor Makkum koren op de molen. Toch leek na van een blessure teruggekomen Abe Dreijer VCR weer in de wedstrijd te houden. Dreijer kwam alleen op de doelman af, maar zijn wippertje was een prooi voor de doelman en werd zo gemakkelijk gepakt. Vijf minuten later leek het helemaal gedaan met de pret voor VCR, maar gelukkig werd een doelpunt van de Makkumers afgekeurd. Makkum vond het na een uur spelen met een voorsprong wel prima en speelde de wedstrijd rustig uit. De wedstrijd vorderde gestaag en het was wachten op het eindsignaal.

Makkum wist uiteindelijk dan toch de slagroom op de taart te krijgen. En hoe. Twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd wist Daniel Buxton van een afstand wonderschoon de bal in de kruising te rammen: 0-3. VCR was voornamelijk in de eerste helft de betere partij en had de Makkum het zeker meer pijn kunnen doen, maar het ontbrak de mannen van de heren Spek aan stootkracht voorin. Volgende week is er uiteraard kans op eerherstel. Dan gaan de oranjehemden op bezoek bij de trekkerspotters in Arum.

Opstelling VCR: Rene Zwaagstra; Jan Terpstra, Douwe Wiegersma, Josco van Andel, Arno Riemersma; Hendrik Halbesma (Jacob Kuipers), Erwin Raap, Mame Braaksma; Jouke Hoekstra, Yannick Haakma (Abe Dreijer), Melle Wielinga Scheidsrechter: H. P. Wassenaar Scoreverloop: 14e minuut: 0-1, Jouke Vlasbloem 57e minuut: 0-2, Tjitte Folkertsma 88e minuut: 0-3, Daniel Buxton

Reacties


Shoutboximage


image
image