Image
image
image
image


Verslagen senioren:


VCR verliest ruim van offensief sterk Scharnegoutum
4 Dec, 2017 23:40 door Mark vd Galiën

SCHARNEGOUTUM: Onder koude omstandigheden werd er door het vlaggenschip van VCR afgereisd naar Scharnegoutum. Daar namen de Geastmers het op tegen de plaatselijke VV. Vooraf werd al rekening gehouden met een sterke tegenstander, want Scharnegoutum doet het tot nu toe verdienstelijk in de 4e Klasse met de 3e positie als beloning. Nummer vijf VCR daarentegen wist twee opeenvolgende wedstrijden niet te winnen en dat lukte zaterdag weer niet. Een offensief sterk Scharnegoutum won van een voornamelijk in de eerste helft zwak VCR: 5-2.

Voor de wedstrijd kreeg VCR al een domper te verwerken. Josco van Andel moest tijdens de warming-up afhaken. De heren Spek waren dus genoodzaakt om wijzigingen aan te brengen in de defensie. Dat pakte in de beginfase niet al te best uit. Na vijf minuten lag de bal al achter Rene Zwaagstra. Mark Boschma vond met een steekpass Jaider Pommer die op zijn beurt de kans af wist te maken. Zwaagstra toucheerde de bal nog, maar dat was niet genoeg. VCR kon alleen maar tegenhouden in het eerste kwartier en ongeveer vijf minuten na de eerste tegentreffer viel de 2-0. Gijs Vaessen kapte uit en schoot op doel. In eerste instantie geen treffer, maar na de scrimmage die ontstond, kon diezelfde Vaessen na enig fortuin en via de kluts toch de tweede treffer op het scorebord krijgen.

Het mocht een wonder heten dat het in de eerste twintig minuten ‘maar’ bij twee treffers bleef. Het was een waar foutenfestijn en Scharnegoutum verzuimde het voorin af te maken tegenover een onthutsend zwak VCR. Na zo’n 21 minuten spelen kon het eerste wapenfeit van VCR-zijde worden genoteerd. Jouke Hoekstra schoot de bal kiezelhard tegen de onderkant van de lat. Ane Jan Schat was er als de kippen bij voor de rebound, maar kon de bal koppend niet over de doellijn krijgen. Diezelfde Schat moest enige minuten later noodgedwongen het strijdtoneel verlaten met een ogenschijnlijk ernstige en zeer vervelende blessure. Daar hoeft niet uitgebreid naar uitgeweken te worden, maar het zegt genoeg om van een klote(n)wedstrijd te spreken. Zijn vervanger was Lorenzo Falize. Falize maakte zijn rentree bij het eerste elftal van VCR na eerst zijn minuten te hebben gemaakt tussen de vedettes van het tweede elftal.

Voor rust wist Scharnegoutum dan toch de eerder verwachte derde treffer te maken. Boschma wist vanaf rechts wederom de in het strafschopgebied volledige vrijstaande Pommer te vinden. Die wist zijn tweede van de middag te maken. Zo was de wedstrijd wel een beetje beslist. Helemaal toen Pommer meteen na rust zijn derde en dus een hattrick wist te maken (Anne Wiegersma, are you watching?). Een hoekschop werd laag voorgegeven richting de eerste paal en Pommer maakte het beheerst af met een inzet in de korte hoek: 4-0. Helaas voor de equipe van de heren Spek, want VCR wist zich voor rust toch enigszins te herstellen. Na ruim een uur spelen was de pret er helemaal af, want de 5-0 kon worden genoteerd. Een inzet van de nummer 10 belandde via Melle Wielinga voor de voeten van Gijs Vaessen. Voor een vrijwel leeg doel kon hij zo zijn tweede van de middag maken. Allemaal zeer onfortuinlijk voor VCR.

Scharnegoutum liet in de tweede helft duidelijk de teugels vieren en werd zowaar slordig achterin. In de 70e minuut verdween een voorzet van Erwin Raap via een scheenbeen achter doelman De Hoop. Tien minuten voor het eindsignaal wist invaller Falize zelfs nog een tweede treffer op het scorebord te krijgen nadat Yannick Haakma in eerste instantie de doelman niet wist te verschalken. Zo deed VCR in de tweede helft toch niet iets terug tegen een, in vergelijking met de eerste driekwartier, minder flitsend Scharnegoutum. Op basis van de eerste helft, misschien wel het eerste kwartier, was deze uitslag terecht te noemen. VCR was in de beginfase uitermate zwak. Het herstelde zich naarmate de eerste helft vorderde, maar dat was toen al veel te laat. VCR houdt na deze nederlaag de vijfde plaats nog steeds bezet. Komende zaterdag wacht de laatste wedstrijd voor de winterstop. Dan kruisen de Hûnewippers op eigen sportpark De Vonder de degens met SC Franeker. Een ideale kans om de eerste seizoenhelft positief af te sluiten.

Opstelling VCR: Rene Zwaagstra; Jenilson Pires da Silva (Jelmer Hiemstra), Watze Houtstra, Melle Wielinga, Arno Riemersma; Jacob Kuipers (Hendrik Halbesma), Erwin Raap, Mame Braaksma; Jouke Hoekstra, Yannick Haakma, Ane Jan Schat (Lorenzo Falize)

Arbiter: M. Tramper
Scoreverloop:
5e minuut: 1-0, Jaider Pommer
11e minuut: 2-0, Gijs Vaessen
38e minuut: 3-0, Jaider Pommer
46e minuut: 4-0, Jaider Pommer
62e minuut: 5-0, Gijs Vaessen
70e minuut: 5-1, Erwin Raap
81e minuut: 5-2, Lorenzo Falize

Reacties


Shoutboximage


image
image