Image
image
image
image


Verslagen Senioren:


Forse nederlaag VCR 2 tegen Hardegarijp 4
30 Jan, 2018 18:12 door Mark vd Galien

RINSUMAGEAST: Na een korte, maar hevige winterstop mocht VCR 2 afgelopen zaterdag op eigen veld de competitie hervatten. Een inhaalwedstrijd weliswaar, maar de schoenen konden weer uit de wilgen worden gehaald. Eelke de Vries had daar geen trek in en had in de loop van de ochtend maar nieuwe patta’s aangeschaft. De bezoekers kwamen uit Hardegarijp en vertegenwoordigden het 4e elftal van de plaatselijke VV. Met veel doelpunten voor, maar tevens erg veel doelpunten tegen wisten de Geastmers niet wat ze moesten verwachten van deze relatief onbekende tegenstander. Na negentig minuten bleek dat Hardegarijp de veel betere was geweest tegen een onthutsend zwak VCR 2: 3-6.

Het eerste wapenfeit kwam van VCR-zijde met een strak schot van Ruerd de Haas die tot hoekschop werd verwerkt. Uit deze hoekschop kopte aanvoerder Folkert de Vries kopte raak. In de tijd daarna gaf VCR de touwtjes uit handen en daarmee was het gedaan met de pret. Hardegarijp speelde veel gemakkelijker en kwam na het kwartier op gelijke hoogte. De niet goed ingekopte bal vloog hoog over de verloren zoon en sluitpost Rene Zwaagstra heen, een niet heel erg fraaie treffer. Of hoe het op de reservebank werd omschreven: een ongelooflijke kutgoal. Ruim tien minuten later kwam Hardegarijp zelfs op voorsprong na een voor in de reserve 5e Klasse een snelle tegenaanval. Na een balletje breed kon de dienstdoende spits simpel afronden. VCR was voor rust nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar het was wel duidelijk dat het niet echt wilde lukken. Meteen na rust leek het helemaal gedaan met de pret door de derde treffer van de gasten. Gelukkig was de communicatie tussen gelegenheidsgrensrechter Romke Iedema en leidsman Piet Hoekstra uitstekend. Hoekstra was bereid om voor deze keer het doelpunt af te keuren. Hoezee, wat een opsteker op deze grauwe zaterdagmiddag.

Nog geen twee minuten na dit hachelijke moment kwam toch de 1-3 op het scorebord. Na weer een tegenaanval wist Hardegarijp het met een lage schuiver af te maken. Ook de vierde treffer had zomaar een feit kunnen zijn, maar Zwaagstra wist een pegel uit de kruising te plukken. Invaller Mame Braaksma probeerde voor VCR iets terug te doen met een slalom door defensie van de bezoekers. Helaas wist de doelman zijn inzet te keren. Voor de neutrale toeschouwer (zoals de aanwezigen bij het familiefeest in MFC De Beijer) was minuut 67 tot en met 74 het kijken wel waard. Zo wisten de bezoekers de beslissende 1-4 te maken na, u raadt het al, een tegenaanval. Meteen na deze bittere pil wist Jitse Hoekstra iets terug te doen. De rechterverdediger rondde vanaf grote afstand zeer fraai af. Zijn directe tegenstander in de tweede helft dacht laat ik me nu maar weer eens laten zien en zo slalomde diezelfde tegenstander zichzelf naar de 2-5 toe. Kort na deze tegentreffer deed ditmaal Sebastian Falize een duit in het zakje. In het strafschopgebied wist hij de bal uit de lucht te pikken en in een mum van een seconde het lederen projectiel in de kruising te jagen. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal maakte Hardegarijp de zesde van de middag en had daarmee het laatste woord. Laten wij daar dan ook maar geen woorden vuil over maken.

VCR 2 wist met het hervatten van de competitie meteen weer eens wat verliezen is. En hoe. Er viel niks op deze nederlaag af te dingen. Hardegarijp speelde gewoonweg gemakkelijker. Dit VCR 2 had meer iets van vorig seizoen toen in de tweede competitiehelft ook niks lukte. Laten we nu maar hopen dat deze collectieve off-day incidenteel te noemen is. Het verdriet is na de wedstrijd in ieder geval verdronken. Voor komende zaterdag zal er getracht worden om een sparringpartner te vinden. Zaterdag 10 februari is de eerstvolgende competitiewedstrijd en dat is meteen een kraker van jewelste. Dan komen de miljonairs uit €astermar op bezoek. VCR zal zich dan koste wat kost revancheren voor de 1-0 nederlaag in de eerste seizoenshelft én de 6-3 nederlaag tegen Hardegarijp.

Opstelling VCR 2: Rene Zwaagstra; Jelmer Hiemstra (Alex Holtrop), Jiste Hoekstra, Eelke de Vries, Willem Visser (Tjeerd de Vries); Folkert de Vries, Robin Kramer, Sebastian Falize, Ruerd de Haas (Jacob Kuipers); Romke Iedema (Mame Braaksma), Hoeke Hiemstra


image


image
image