Image
image
image
image


Verslagen Senioren:


VCR 2 wint oefenwedstrijd met ruime cijfers
09 Okt, 2017 18:12 door Mark vd Galien

OENKERK: Er lijkt tot nu toe in de competitie een vloek te rusten op de thuiswedstrijden van VCR 2. Deze mogen blijkbaar niet gespeeld worden. Dit keer zou Wykels Hallum 3 met knikkende knieën op bezoek komen op sportpark De Vonder, maar dat feest ging niet door. Daarom werd er een oefenwedstrijd tegen Trynwalden 3 georganiseerd, beter bekend als de Striid om Stiennendaam. Weer geen thuiswedstrijd, maar altijd beter dan een vrije zaterdag in het tot nu toe prille seizoen.

Donderdagavond: de training voor VCR 2 zat er weer op en de tap vloeide weer rijkelijk in de kantine. Er werd alvast vooruit gekeken naar zaterdag: Wykels Hallum at home. What else you gonna do on a saturday? Door sommigen werd stiekem alvast gefantaseerd over een aanstaand kampioenschap, want eerlijk is eerlijk: 6 uit 2 is voor een reserve-elftal van VCR ook niet elk jaar vanzelfsprekend. Toen ging bij elftalleider Mark van der Galien de telefoon. Het was de wedstrijdcoordinator: Ja mei Theun, Wykels hat te min, it giet net troch. Na een notificatie in de groepsapp was Joshua Leemburg, elftalleider van VCR 3, er uiteraard als de kippen bij. Die konden namelijk wel weer wat manschappen gebruiken. Gelukkig ging Jacob Durk Bergema wel mee met het veteranenelftal van VCR, want vorige week kreeg de leiding van it Twadde de schuld voor de 8-1 nederlaag omdat Bergema op het laatste moment mee naar Ferwerd werd genomen. Dit keer bleef de schade voor VCR 3 dan ook beperkt: 10-2 in het voordeel van Veenwouden 5.

Vanzelfsprekend kon het cliché ‘niet iedereen tegelijk’ bijna uit de kast worden gehaald, maar Ruerd de Haas en Folkert de Vries waren bereidt om hun opwachting te maken op de groene velden in Veenwouden. Niet lang daarna kwam Eelke de Vries met goed nieuws: Trynwalden 3 wilde wel als sparringpartner fungeren op sportpark Kaetsjemouilan. Er zijn mindere gezellige verenigingen, dus dan moest dat alternatief maar snel doorgang vinden. Men kan immers tegenwoordig op een regenachtige zaterdagmiddag ook met de vrouwelijke aanhang naar iets in de trend van Intratuin of iets dergelijks. De selectie bleef intact en de bedoeling was om met vijftien selectieleden af te reizen naar Oenkerk. Echter kwam vrijdag meteen al de eerste afmelding en van de vijftien strijdkrachten waren er zaterdag rond het middaguur precies 11. Een deja vu leek in de maak, want menigeen had de strubbelingen van VCR 2 de afgelopen seizoenen nog vers op het netvlies gebrand. Johannes van der Woude werd nog net niet gebeld om VCR 2 uit de brand te helpen (Weet u nog? SC Stiens thuis?). Dus werd er met een elftal inclusief twee begeleiders in twee voertuigen afgereisd naar Oenkerk.

De wedstrijd was weer eens van redelijk kelderklasseniveau: slechte wedstrijd, slecht weer, weinig tot geen publiek en geen wisselspelers. De tweede helft had Trynwalden zelfs geen zin meer om een grensrechter te leveren. Geen probleem, na de invoering van de videoscheidsrechter kan er niks meer mis gaan. In de eerste helft wist Anne Wiegersma (onthoud deze naam) VCR op voorsprong te koppen na een strakke voorzet van Folkert de Vries. Direct na rust werd de score verdubbeld. Een inzet van diezelfde Wiegersma werd door een Trynwalden-vedette in het doel gewerkt. Trynwalden kwam terug in de wedstrijd door de aansluitingstreffer te maken en dacht zelfs nog langszij te komen, maar die vlieger ging niet op. VCR wist daarna uit te lopen door een doelpunt van goalgetter Wiegersma en een treffer van aanvoerder Folkert de Vries. De Vries wist zelfs nog een wereldkans niet af te maken. Heeft u de misser van Harkemase Boys gezien afgelopen weekend? Zo moet het ongeveer zijn gegaan. De misser in de Harkema schijnt de hele wereld over te gaan, dus waar was Omrop Fryslan op sportpark Kaetsjemuoilan?

Zo won VCR 2 uiteindelijk met ruime cijfers van Trynwalden 3 in weer een weinig imponerende wedstrijd, maar het gaat uiteindelijk om de drie pun… O nee, het was een oefenwedstrijd. Na de wedstrijd moest in de kantine in Rinsumageast het een en ander nog even duidelijk gemaakt worden. Anne Wiegersma dacht zelf een loepzuivere hattrick te hebben gemaakt en had dan ook een grijns van oor tot oor. Zijn geluk kon niet op. Helaas voor Wiegersma kwam hij van een koude kermis thuis. Eerlijk is eerlijk, het tweede doelpunt kwam op naam van een speler van Trynwalden. Een rectificatie op de social media kanalen van VCR 2 stuitte hem zowaar tegen het borst. Degenen naast Wiegersma aan de stamtafel zijn in een kort tijdsbestek dan ook menig vloekwoorden wijzer geworden. U heeft het wel gemerkt, er gebeurde afgelopen weekend meer rond dan in de wedstrijd. Komende zaterdag mag it Twadde zich uiteraard weer klaarmaken voor een uitwedstrijd: Eastermar 2 away.

De thuiswedstrijd tegen Wykels Hallum 3 wordt op 21 oktober aanstaande ingehaald (12:15). Tot dan op De Vonder!


image


image
image