Image
image
image
image


Verslagen Senioren:


VCR 2 wint de topper van Broekster Boys 3
27 Nov, 2017 18:12 door Mark vd Galien

RINSUMAGEAST: Zaterdag was het dan eindelijk zo ver: VCR 2 – Broekster Boys 3, de strijd om de koppositie. Een heuse topper in de reserve 5e (kelder)klasse. Reikhalzend werd er door beide elftallen al een tijd naar uitgekeken. Op de social media-kanalen van VCR en VCR 2 kon men vernemen dat de spanning tijdens de afsluitende persconferentie voor deze wedstrijd soms hoog opliep tussen elftalleider Mark van der Galiën en die van Broekster Boys 3. Beide teams hadden de afgelopen werken evenveel punten vergaard. It Twadde kende vorige week zaterdag een goede generale tegen Holwerd 2 die met 5-0 van de mat werd gespeeld. Ook ditmaal liet VCR haar kwaliteiten zien en nam met een 4-1 overwinning de koppositie over van Broekster Boys.

Trainer Oane Riemersma diende vorige week de dinsdagtraining wegens ziekte af lassen. De geruchten gingen dat hij last had van kampioenskoorts. Dat leek allemaal mee te vallen, want donderdagmiddag stond hij al weer zonder jas buiten de roddels van de week de wereld in te brengen. De donderdagtraining ging dus wel door en op het scherpst van de snede had iedereen de focus op afgelopen zaterdag. Deze training was voor iedereen toegankelijk. Dit in tegenstelling tot de training van Broekster Boys 3. Er werd door de heren uit Damwâld een besloten training georganiseerd. Helaas voor de ordeverstoorders, want de plannen werden al gesmeed om de oefeningen te verstoren met het oog op de zaterdag. Dan moest er via de social media-kanalen maar aan psychologische oorlogsvoering worden gedaan. Zoals verwacht kwam de Broekster Boys op volle oorlogssterkte naar sportpark De Vonder. Zij waren natuurlijk ‘awared of the Geastmer nightmare’. Toch was VCR berust op een goede afloop. Sebastian sprak voor de wedstrijd dan ook de legendarische woorden: “We gaan vandaag niet Falize”. Wel waren er vlak voor de wedstrijd nog twee afmeldingen. Willem Visser moest noodgedwongen afhaken en ditmaal had Stefan van der Heide last van de kampioenskoorts en dat tegen zijn oude club! De vervanger van deze beide was de ervaren Sybrand Smit.

Nadat de kruitdampen van de pyro door de supportersvereniging waren opgetrokken, kon het massaal thuisgebleven publiek eindelijk de 22 gladiatoren op het strijdtoneel ontdekken. Er kon geconcludeerd worden dat VCR de betere was. Robin Kramer maakte na zo’n kwartier spelen dan ook de openingstreffer. Lorenzo Falize speelde de bal diep in op aanvoerder Folkert de Vries. De Vries kapte uit en wist Kramer te vinden. Kramer bleef uitermate rustig en rondde fraai af. VCR kreeg daarna meerdere kansen op de tweede treffer, maar dat doelpunt bleef voorlopig uit. Zelfs een strafschop van Ruerd de Haas werd tussendoor nog even op de lat geschoten. Naar eigen zeggen was dit zijn eerste gemiste penalty ooit in zijn gehele bestaan. Die bevrijdende tweede treffer kwam er na zo’n halfuur spelen gelukkig wel. Lorenzo Falize kreeg de bal uit de kluts voor de voeten en wist met een inzet in de korte hoek zijn treffer mee te pikken. Lorenzo’s broer Sebastian wist tien minuten voor rust uit een vrije trap zelfs nog de 3-0 tegen de touwen te schieten, wat een weelde! Deze bal werd via een hoofd van iemand van de bezoekers getoucheerd. De niemand bij VCR een doelpunt gunnende Anne Wiegersma sprak uiteraard meteen van een eigen goal. Meteen daarna kregen de Broekster Boys een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Zij dachten “wat Sebastian kan, kunnen wij ook”. Dus zo geschiedde: 3-1 en VCR ging met een verdiende voorsprong aan de thee.

Merkbaar was dat Eelke de Vries en elftalleider Mark van der Galiën de zondag ervoor Stratego tegen elkaar hadden gespeeld. Defensief stond het op zijn plek. De Vries en Vellema voelden elkaar zoals de laatste weken goed aan en gaven niks weg. VCR speelde met name in de eerste helft als collectief uitermate sterk en domineerde in deze kraker met generaal Folkert de Vries en maarschalk Lorenzo Falize vooraan in het front. Helaas was de vlag wel goed zichtbaar door grensrechter Sybrand Smit, maar Ruerd de Haas was als spion wel goed verstopt. De tweede helft was minder, veel minder. Uiteraard kan het goede spel op zo’n hoog niveau als de reserve 5e Klasse niet de gehele wedstrijd worden vastgehouden. VCR was slordiger en zat niet meer zo in de wedstrijd als in het eerste bedrijf. Gelukkig bleef het achterin potdicht en Vellema speelde misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen. Broekster Boys was welgeteld éénmaal gevaarlijk en L. Falize kon voor VCR de score tweemaal uitbreiden. Eerst stuitte Falize op de doelman na een steekpass van S. Falize. Een aantal minuten later wist de doelman van de Boys een venijnig schot van Falize over het doel te boksen.

In de blessuretijd was het dan wel raak: met een lage schuiver wist hij de doelman te verschalken en zo de eindstand op 4-1 te bepalen. Op deze uitslag viel niks of af te dingen en was met name op basis van de eerste helft volledig verdiend te noemen. Zo neemt VCR 2 met een wedstrijd meer gespeeld (voorlopig) de koppositie over van de bezoekers uit Damwâld. Langzaam maar zeker kan er voorzichtig rekening worden gehouden met een eventueel aanstaand kampioenschap, de spreekwoordelijk platte kar, een huldiging op De Piip en overtollig drankgebruik. Volgens de geruchten is Sjoerd ‘Big’ van der Galiën alvast aan het sparen voor de weddenschap die afgelopen zomer werd afgesloten.

Voor de winterstop wachten nog twee wedstrijden. Komende zaterdag gaat it Twadde op bezoek in Drachten en neemt het op Sportpark Drachtster Bos om 14:30 op tegen laagvlieger Drachtster Boys 6. Dan zal er alles aan gedaan worden om deze koppositie vast te houden.

Opstelling VCR 2: Hidde Smidt; Jitse Hoekstra, Roelof Vellema, Eelke de Vries, Jelmer Hiemstra; Lorenzo Falize, Robin Kramer, Sebastian Falize, Ruerd de Haas (Hoeke Hiemstra); Arno Riemersma, Folkert de Vries


image


image
image