Image
image
image
image


Verslagen Senioren:


Hardegarijp 4 roept zegereeks VCR 2 een halt toe
28 Mei, 2018 18:12 door Mark vd Galien

HURDEGARYP – Het volgende station richting de prestigieuze titel afgelopen was Hardegarijp, station Har-de-ga-rijp (bedenk die irritante vrouwelijke robotstem er zelf maar bij). Tevens nog niet het eindstation richting het kampioenschap, want het is weer spannend bovenin de 5e Klasse. Het vierde elftal van Hardegarijp was na negentig minuten met 1-0 te sterk voor it twadde en riep zo de fraaie winstreeks van na de winterstop een halt toe. Een gelijkspel zat er zelfs niet in. De laatste keer dat VCR 2 zonder punten van het veld stapte, was eind januari tegen (jawel) Hardegarijp.

Afgelopen zaterdag was het weer prachtig zomerweer. Volgens sommigen zelfs te warm om te voetballen. Zoals ze in De Geast zeggen: “gjin waar foar in blanken”. Er werden uiteraard meteen al voorzorgsmaatregelen genomen. Zo had Iedema twee dozen met AA-drink meegenomen. Dit werd gesponsord door de Koninklijke Landmacht. Na de wedstrijd waren er een aantal rijp om naar de gelijknamige meeting te gaan. Smit was met andere maatregelen bezig. Zo’n stralende zon op je bakkes kan vervelende consequenties hebben en dus werd de kale schedel vakkundig ingesmeerd. Wat tegenwoordig ook helemaal hip is, zijn de drinkpauzes. Dus in de eerste en tweede helft was daar dan ook nog sprake van. De warming-up werd aangepast wegens het warme weer, maar de heer Riemersma vond het nog wel even nodig om kort voor aanvang nog even een positiespelletje uit de hoge hoed te toveren. Daar stemde niet iedereen positief mee in en De Haas verzette uiteraard ook geen meter te veel.

De reservebank van it twadde was met vier spelers breed bezet. Weliswaar met twee niet geheel fitte spelers (Falize en Hiemstra), maar genoeg om met elf man de wedstrijd door te komen. ‘s Morgens was het nog de vraag of Hiemstra wel tijdig bij de wedstrijd aanwezig kon zijn. Hiemstra was zijn bril kwijt en heel Bornwird en omstreken was een zoekactie begonnen. Noordoost Friesland kreeg nog net geen NL-Alert. Uiteindelijk werd zijn bril gevonden waar hij die nacht als laatste was gesignaleerd: op het toilet, bij een andere bril. Hiemstra was dus tijdig aanwezig. Onderweg was er sprake van een unicum. Elftalleider Van der Galiën werd gebeld door Johannes ‘Tsjolly’ van der Woude. Hij is naar ons weten de eerste supporter die zich telefonisch als toeschouwer bij de leiding afmeldde voor een wedstrijd. De meeste overige supporters die er wel waren vertrokken tijdens de rust halsoverkop naar Franeker waar deze gloryhunters zagen hoe VCR 1 zich handhaafde in de 4e Klasse.

Na ook nog een lange, bittere tocht in de brandende lentezon richting het strijdtoneel (vanuit De Geast waren we bijna in Damwoude geweest) waren alle ingrediënten aanwezig voor een sterk staaltje kelderklasse voetbal. Over deze wedstrijd kunnen we vrij kort zijn: het zat er niet in zaterdag. VCR probeerde het meerdere malen via de flanken, maar voorin was er geen stootkracht om de bal achter de doelman te krijgen. In de eerste helft waren er binnen het eerste halfuur twee kansen voor Halbesma, maar de brilstand bleef op het niet aanwezige scorebord staan. Vlak voor rust drukte de arbiter een stempel op de wedstrijd. Een inzet van Holtrop werd met de handen in het strafschopgebied van richting veranderd. Normaliter gaat de bal dan op de stip, maar dat was niet het geval. Aangezien de bal via de tegenstander achter ging, moest het dan in ieder geval een hoekschop worden. Tsja, dat gebeurde ook niet. Niet bij alle competities is er sprake van de videoscheidsrechter. Meteen daarna ging de bal er aan de andere kant wel in. De bal werd (ogenschijnlijk houdbaar) na een vrije trap ingekopt. Zwaagstra ging hierbij niet geheel vrijuit, maar de achterstand was een feit.

In de tweede helft kon it twadde geen potten breken. Er werd sowieso aan beide kanten weinig gecreëerd. VCR wilde wel en probeerde het wel, maar het lukte gewoon niet. Voorin was er niet genoeg strijd om gevaarlijk te worden. Een voorzet van Vellema belandde nog op de lat en een schot van diezelfde Vellema ging nog rakelings voorlangs, maar met deze wapenfeiten hield het wel op. Dreiging was er wel, echt gevaar niet. Hardegarijp werd in de slotfase zelfs nog een paar keer gevaarlijk, maar na negentig bleef het bij 1-0. Zo werd het warempel voor het slot van de competitie nog lekker spannend bovenin. Na de wedstrijd werd fanatiek toeschouwer Sjoerd Hiemstra nog om een reactie gevraagd: “it is in spultsje zonnesteek, oververhit”.

De derde helft werd zoals vaker wel gewonnen. Met het uitzicht op een potje vrouwenvoetbal viel bij één van de keepsters ook een blunder op. Smit: “Rene, der binne der mear!”. Zwaagstra probeerde na de wedstrijd van de dames een telefoonnummer te scoren: “Dy keepster! Har nûmer moat ik hawwe. Ik hie ek in blunder!” Later op de avond bleek Liverpool-doelman Karius het ook te kunnen. Die wedstrijd was echter van minder belang. Tussendoor zijn we met VCR 2 snel ook nog lid geworden van de Club van 100 bij VV Hardegarijp. Wij nemen op het fabuleuze bord het heilige nummer 69 in. Tegen sluitingstijd waren zo’n beetje alle bobs van de radar verdwenen en zo werd het telefoonnummer van taxi Postma maar weer eens opgezocht. Op de terugweg wist een delegatie van it twadde geen raad met de blunderende Zwaagstra en werd op de snelweg ter hoogte van het wokpaleis Fryslân uit de taxi gesodemieterd. Gelukkig zijn we vergevingsgezind en Zwaagstra werd op het nippertje snel nog binnen boord gehaald. Zand erover.

Alles is nog in eigen hand, komende zaterdag weer een kans. De verwachting is dat, buiten de selectie om, een grote supportersschare naar Suameer af zal reizen. Er zal dan met man en macht alles aan gedaan worden om dan wel de drie punten te pakken.

Opstelling it twadde: Zwaagstra; J. Hiemstra, E. De Vries, Vellema, De Haas; Halbesma (Holtrop), Smit (Falize), Kuipers, F. De Vries (Iedema); Haakma (H. Hiemstra), Iedema (Visser)


image


image
image