Image
image
image
image


Verslagen senioren 3:


VCR 2 maakt op één slippertje na geen fout tegen Eastermar 2
01 Mei, 2017 12:55 door Mark vd Galien

RINSUMAGEAST – Zoals bekend draagt VCR 2 de laatste weken ook haar steentje bij aan het midweekse programma. Bij Veronica is de meimaand filmmaand, maar bij it twadde is dat de speelmaand. Dit keer mochten de Geastmers €astermar 2 van harte welkom heten op sportpark De Vonder. Van te voren kregen de gasten meteen een stempel opgedrukt: lastige horde. Dit had te maken met de verloren uitwedstrijd in het begin van het seizoen toen het fysieke Eastermar een minimale overwinning behaalde, dus het zou hoe dan ook moeizaam gaan worden. Gelukkig heeft it twadde in de strijd om de titel geen fout gemaakt. Alhoewel: bijna foutloos. Een sterk VCR 2 zette Eastermar met name in de tweede helft simpel opzij: 6-1.

De bezetting bij VCR was voorafgaand de wedstrijd dun. De vele wedstrijden door de week en ook nog op zaterdag begint zijn tol te eisen met een aantal blessures. Misschien is het seizoen te lang? Of spelen de feestelijke dagen met veel gerstenat mee aan de fitheid van de selectie? Bij VCR én zelfs bij Eastermar, na het winnen van een fikse geldprijs, zijn veel selectiespelers ook nog werkzaam. Ook dat speelde dus parten. De aanvangstijd was natuurlijk verre van ideaal. Misschien is het aanschaffen van kunstverlichting dan niet zo’n gek idee. Bij VCR sloot tijdens de wedstrijd Vellema nog aan en zo begonnen de oranjehemden met twee frisse wisselspelers (niet veel later was dat er nog één) aan de match. Eastermar begon fel en jaagde de boel op. Zij lieten het balbezit aan VCR. Het mocht een wonder heten als giallo-blu dit de hele wedstrijd volhield, want zoals bekend hebben over het algemeen de Nederlandse recreatiespelers in de kelderklassen over de volle negentig minuten niet bepaald een monsterconditie. In de beginfase van de wedstrijd waren er niet heel veel kansen te zien voor het massaal opgekomen publiek. Na ruim tien minuten sloeg de verwarring toe bij Eelke de Vries. Met een handsbal probeerde hij de bal in bezit te houden. Tsja, het kaatsseizoen is weer begonnen en ook De Vries is fanatiek deelnemer bij kaatsvereniging Dreech Genoch. Op het veld achter het strijdtoneel was men voor de tweede keer dit jaar aan het kaatsen en normaliter is ook hij daar van de partij. Dit keer moest er gevoetbald worden en daarin herstelde hij zich gelukkig optimaal.

Kort daarna moest Burmania het veld met een ogenschijnlijk ernstige knieblessure verlaten. In de vorige wedstrijd tegen Broekster Boys moest Riemersma al snel uitvallen en werd toen door Burmania uit goede wil naar de kleedkamer gedragen. Waar was Riemersma nu toen Burmania hem nodig had? Gelukkig wist hij zich prima op één been te redden. De volgende dag maar even naar ‘Harmina’ voor een behandeling. Na twintig minuten waren er door de thuisploeg wel kansen gecreëerd. Twee vrije trappen waren niet genoeg om de doelman te passeren en een kopbal van Kuipers ging net naast. VCR was vanaf dat punt duidelijk de betere en had niet veel van de voorhoede van Eastermar te duchten. Al was het wel zo dat er in de dug-out vaker lucht de darmen van Vellema verliet dan dat er kansen werden gezien. Met de veronderstelling dat met een brilstand de catacomben werden opgezocht, dook Iedema plotseling op in het strafschopgebied en kwam voor de doelman te staan. Een uitgelezen mogelijkheid zo net voor het fluitsignaal, nooit geschoten is immers altijd mis. Via de doelman wist Iedema de bal achter de doellijn te krijgen. Een mooie opsteker.

Meteen na rust begon VCR furieus aan het tweede bedrijf. Twee minuten na de theepauze bracht Haakma de stand op 2-0 na een schot uit de draai. VCR op rozen. Drie minuten na de verdubbeling van de score maakte Iedema zijn tweede (en niet de laatste) van de avond met een schuiver in de verre hoek. Tien minuten later was het weer raak, wat een weelde. Dit keer kwam deze treffer niet op naam van Iedema, maar desbetreffende gaf de assist op het vierde doelpunt van de avond. Meteen daarna moest Folkert de Vries noodgedwongen worden gewisseld. Niet vanwege de verwachtte liesblessure, maar vanwege kapotte kicksen. De Vries heeft in zo’n situatie altijd een extra paar schoenen in zijn sporttas, maar die konden niet aangetrokken worden. Haakma speelde namelijk de wedstrijd van zijn leven op De Vries zijn reserveschoenen, want het scheen dat die van hem ook kapot waren. Niet veel later kwam De Vries zich toch melden op de reservebank met warempel nieuwe kicksen. Zijn broertje Jan was ondertussen al lang naar de Scapino gegaan, maar dat is weer een ander verhaal (wel waar gebeurd). Op de vraag van wie ze waren: “Gjin idee, se passe my, dus ik ha se mar oandien.” Na in het verdere bedrijf twee ballen op de lat te hebben zien gaan, maakte it twadde een kwartier voor tijd de vijfde van de avond. De prima spelende Hoekstra (begon als defensieve middenvelder, maar was al vroeg in de wedstrijd als aanvallende middenvelder te zien) veroverde de bal, zette goed door en met een uitgemeten voorzet kreeg hij de bal op het hoofd van Iedema. Zonder moeite maakte hij zijn hattrick en kon hij na de negentig minuten strijd de wedstrijdbal in ontvangst nemen.

Het werd nog mooier. Vijf minuten voor het eindsignaal ontving Kuipers in de loop na een prima steekbal. Kuipers wist op zijn beurt Haakma te vinden die van dichtbij zijn tweede van de avond maakte. In het venijn was zowaar ook nog even sprake van comedy capers achterin de defensie. Zwaagstra had de gehele wedstrijd weinig te doen gehad, dus de scherpte was waarschijnlijk niet meer aanwezig. Zodoende riep hij ‘los’ om de bal te kunnen pakken nadat Eastermar gevaarlijk probeerde te worden. Eelke de Vries trok zich daar niets van aan, legde de bal dood en gaf ‘m vervolgens aan Vellema mee. Vellema kapte uit en speelde toch Zwaagstra maar in. Die had dit niet meer verwacht, wist er geen raad mee en schopte de bal pardoes in de voeten van een aanvaller van Eastermar. Ook hij had dit niet verwacht, maar de bal rolde wel achter de doellijn: blunder met een hoofdletter B, 6-1 en tevens de eindstand. Natuurlijk kon de technische staf niet anders dan Zwaagstra noodgedwongen te wisselen. Folkert de Vries nam zijn plaats in onder de lat. Zo was dit een klein foutje in een verder prima wedstrijd van een sterk VCR. Het kampioenschap komt steeds dichterbij. Nog een paar wedstrijden met komende zaterdag allereerst de thuiswedstrijd tegen Drachtster Boys 6 (12:30)

Opstelling It Twadde: Zwaagstra (De Vries); Burmania (Hiemstra), Wiegersma, De Vries (Vellema), De Haas; Kuipers, Hoekstra, Falize, De Vries (De Vries); Haakma, Iedema

Reacties


Shoutboximage


image
image