Image
image
image
image


Verslagen senioren 3:


It Twadde doet wat het moet doen en wint van Suameer 2
04 Jun, 2017 12:55 door Mark vd Galien

SUMAR – It Twadde heeft zich goed hersteld na de nederlaag in Hardegarijp (1-0). Suameer 2 werd op basis van de tweede helft vrij gemakkelijk aan de zegekar gebonden: 1-5. Zo hebben de oranjehemden alles nog in eigen hand voor het kampioenschap in de 5e Klasse. Sterker nog: met nog twintig speelminuten tegen Leovardia 5 kan het eigenlijk bijna niet meer misgaan. Er is echter wel een vreemde situatie ontstaan nadat It Twadde nog steeds geen kampioen is na de laatste officiële competitiewedstrijd van het seizoen tegen Suameer 2. Later daarover meer.

Zaterdag pakte It Twadde voor de zekerheid goed uit. In een heuse luxe midibus van taxicentrale Waaksma werd er afgereisd naar het pittoreske Suameer, traditioneel uiteraard weer eens een lastige tegenstander. Onderweg was Anne Wiegersma het onderwerp van gesprek. Dit keer ging het niet om zijn bijna hattricks. Nee, dit keer iets totaal anders. Wiegersma had vorige week, in beschonken toestand, zijn grote bek open. “Dicky bellet wol nei Sumar ta of tsjin wa wy ek moatte dat it ôflaske wurd. Dat mien ik serieus. Ik doar der wol twa bankjes tusken te setten dat is ôflaske wurdt.” Dit heugelijke moment moest worden vastgelegd en zodoende had Torro alles op film te staan. Het kwam erop neer dat de organisatie van het Oldtimerfestival er alles aan zou doen om deze wedstrijd af te lassen om iedereen naar dit prachtige festijn te krijgen. Zaterdag werd duidelijk dat niemand een poging had gedaan om deze kraker af te lassen en dus was It Twadde in principe twee bankjes rijker. Dat kon mooi besteed worden in de kantine op sportpark De Heidkamp. Dit geld is overigens nooit gezien, maar dat terzijde.

Goed, verder naar de wedstrijd. De omstandigheden om te voetballen waren stukken malen beter dan de week ervoor in Hardegarijp. De eerste wapenfeiten waren nog voor Suameer met een aantal schoten van afstand, maar het eerste doelpunt was voor VCR. Trekje werd na een passje van Piekje voor het doel gezet en zonder aarzeling wist hij met een knal in de verre hoek de doelman te passeren. De ban was gebroken. Daarna zag het massaal uit De Geast opgekomen publiek een rits kansen van VCR-zijde. VCR was echter slordig in het afronden van deze kansen. Zo knalde Iedema van dichtbij op de doelman en ging Trekje zijn pegel voorlangs na een voorzet van Lorenzo Falize. Ook Haakma wist geen doel te treffen na een schot uit de draai richting de kruising. Suameer was amper echt gevaarlijk, maar niet goed uitverdedigen bleek een buitenkans voor de spits van Suameer. Deze aarzelde geen moment en buiten het strafschopgebied lepelde hij de bal over Smidt heen die er niet meer bij kon: 1-1. Voor rust wisten De Geastmers gelukkig nog wel op voorsprong te komen: Kuipers kopte raak na een hoekschop.

Na rust was het voor Suameer gedaan met de pret. It Twadde was in de tweede helft duidelijke vele malen sterker en breidde de score rustig uit. In eerste instantie wist Lorenzo Falize een inzet net naast te werken nadat Trekje hem voor de goal had gezet. Daarna was het wel raak. Dit keer was de aangever opnieuw Trekje. Hij wist na een prachtige actie door de benen zijn directe tegenstander achter zich te laten die tot twee keer toe struikelde en niet wist wat hem overkwam. Daarna vond hij Haakma met een afgemeten voorzet. Haakma wist glijdend de tussenstand op 1-3 te bepalen. Kort daarna vond invaller Sebastian Falize zijn broertje Lorenzo met een schitterend balletje. Lorenzo werd zo oog in oog met de doelman gezet, maar die vond de keeper op zijn weg. De 1-4 hing in de lucht toen drie oranjehemden richting het doel opstoomden, maar nadat dit zeer slecht werd uitgespeeld bleef de stand voorlopig 1-3. Het vierde doelpunt kwam gelukkig nog wel tot stand. Piekje legde de bal prima terug op Kuipers en die schoot vrij gemakkelijk de 1-4 tegen de touwen.

Het spreekwoordelijke slotakkoord kwam op naam van de aanvoerder en topscorer Trekje die de bal na een pass van Piekje langzaam in het doel werkte. Dit ging zo tergend langzaam dat het veertig man sterke publiek zelfs nog wel naar de kantine had kunnen gaan op de koelkast leeg te drinken. Maar goed, de eindstand was bekend: 1-5. It Twadde had gedaan wat het moest doen en dus werd het tijd om dit te vieren. Later werd bekend dat concurrent Broekster Boys ook wist te winnen en dus werd het kampioenschap wederom uitgesteld. Dat mocht de pret niet drukken en dus werden er kratten bier ingeslagen in de kantine van Suameer in plaats van losse flesjes. Half vijf kwam Waaksma de selectie weer ophalen (eigenlijk natuurlijk veel te vroeg). Als dank voor de gastvrijheid en de punten werd de selectie van it twadde van Suameer ook nog een krat bier aangeboden. Uiteraard mocht er geen krat ontbreken in de taxibus en zo werd er gang gezet naar het Oldtimerfestival in De Geast. U weet wel, deze knalfuif die Suameer zou benaderen om het af te lassen volgens Wiegersma.

Zoals bekend moeten er nog twintig minuten worden gespeeld tegen Leovardia 5 nadat dit werd gestaakt. ‘Indien van belang zal het restant worden uitgespeeld’ meldde de uitspraakschikking van de KNVB keurig na de staking vorig jaar november. We krijgen er maar geen genoeg van dit seizoen en daarom wil VCR 2 graag kampioen worden door de resterende twintig minuten tegen Leovardia 5 te spelen. Wel zo leuk uiteraard. Niet spelen en wel kampioen worden: iets minder mooi is er niet. Achtervolger Broekster Boys 3 hijgt It Twadde nog steeds in de nek en moet tevens nog een wedstrijd tegen Leovardia spelen om nog kans te maken. Zij moeten met zo’n 18-0 winnen (niet onmogelijk, de 1-22 staat nog vers in het geheugen gegrift). Daarom zijn voor komende donderdag 7 juni om 19:30 de ‘kampioensminuten’ ingepland. Daarna is het seizoen echt afgelopen (buiten een barbecue, een eventueel kampioensfeest en een teamuitje om).

Opstelling It Twadde: Smidt; J. Hoekstra, Vellema, Torro (Visser) De Haas; Kuipers, Piekje, L. Falize (Halbesma), Trekje; Haakma (Hiemstra), Iedema (S. Falize)

Reacties


Shoutboximage


image
image