Image
image
image
image


Verslagen:


VCR vrouwen 30plus presteren prima
03 Okt, 2017 17:35 door Anton Prins

Nieuwe sponsor Zo Goed Als voor dames 30 plus

Rinsumageest: voor het tweede achtereenvolgende seizoen heeft VCR een vrouwen 30+ team. Afgelopen vrijdagavond mochten de vrouwen in de tweede najaars ronde een “thuistoernooi” spelen. Gastploegen waren De Wâlden; Friese Boys en Dokkum. In de vorige ronde werd er èèn keer verloren, gelijkgespeeld en gewonnen. Hierdoor bezette VCR keurig de tweede positie op de ranglijst achter de Wâlden.

Voor aanvang van de wedstrijden werden de dames in keurige mooie nieuwe wedstrijdtenues gehesen door shirtsponsor zorgtuin “Zo Goed Als” uit Rinsumageest. Precies om half acht stond de eerste wedstrijd op het programma tegen het nog ongeslagen de Wâlden, dus meteen een pittig duel. Tijdens de vorige ronde in Kollumerzwaag werd er nog kansloos met 3-0 verloren. Echter in de Geast een ander verhaal van deze “derby”. VCR bleef goed op de been en kreeg zelf een aantal kleine mogelijkheden maar wisten deze niet te verzilveren. Ook de Wâldpyken kregen kansjes maar zij wisten thuiskeepster Alie van der Bij niet te passeren en zo eindigde deze partij in een zeer verdienstelijke remise.

In de tweede wedstrijd moest VCR opnieuw aantreden in een heuse “derby” en wel tegen Dokkum. Ondanks het feit dat de VCR speelsters het betere van het spel hadden, paal en lat een treffer van de thuisploeg in de weg stonden en door het uitstekende keeperswerk van de Dokkumer goalie bleef ook deze wedstrijd steken in een 0-0 gelijkspel.

De derde en tevens laatste wedstrijd van deze speelronde was tegen de 30+ dames van Friese Boys. Ook dit werd weer een pittig duel met kansen voor beide teams. Halverwege de wedstrijd was het Jantine Torensma die doorbrak en oog in oog kwam te staan met de keepster van de “Hynstestrûpers”. Uiterst koelbloedig en zeer beheerst scoorde zij de 1-0 voor de “Hûnewippers”. VCR kreeg kansen om de score verder uit te breiden maar dit lukte helaas niet en zo bleef dit duel spannend tot aan het einde. Maar de eindstreep werd zonder tegendoelpunten gehaald en zo was de buit en de overwinning binnen.

Na afloop was er alom tevredenheid te bespeuren op sportpark “De Vonder” en behield VCR haar tweede stek en verstevigde deze zelf. De doelstelling voor de komende weken is dan ook deze positie te behouden en toch nog minimaal èèn keer weten te winnen van koploper De Wâlden, aldus een zeer tevreden coach Anton Prins.

Reacties


Shoutboximage


image
image