Image
image
image
image


Verslagen:


VCR behaalt belangrijke en verdiende thuiszege tegen Arum
25 Apr, 2018 17:35 door Mark vd Galiën

RINSUMAGEAST – Dinsdagavond klokslag 19:00 uur: bewolkt, regen en weer een thuiswedstrijd van VCR. De weersomstandigheden waren totaal anders dan afgelopen zaterdag. Uiteraard was er ook minder drukte dan een paar dagen terug, al was de Reinder Boskma-tribune goed gevuld. Het was wel een affiche om even een bezoek te brengen aan sportpark De Vonder: VCR - Arum, de strijd onderin. Zaterdag lukte het traditioneel nog niet tegen Birdaard, maar dinsdagavond behaalde VCR een belangrijke zege: 2-0.

Vanaf het begin gingen waren beide ploegen dreigend. Echte kansen zag men echter nog niet in de beginfase. Na bijna een kwartier was het Arum die via onze eigen Jenilson Pires da Silva op voorsprong had kunnen komen. Pires da Silva raakte de bal na een voorzet verkeerd, wist niet goed uit te verdedigen en zo vloog de bal bijna in de korte hoek het doel in. Gelukkig bleef het bij een hoekschop. Arum profiteerde hier niet van en een minuut later lag de bal aan de andere kant wel in het doel. Een doelpunt voor oranje! Lorenzo Falize wist met een fraaie steekpass Mame Braaksma alleen voor de keeper te zetten. Braaksma had met deze uitgelezen mogelijkheid geen moeite en schoot VCR beheerst op voorsprong. Een domper was al snel het uitvallen van Falize. Falize stond na blessureleed weer in de basisopstelling, maar moest al snel noodgedwongen zijn plek afstaan aan Jitse Hoekstra. Door deze wissel waren de heren Spek genoodzaakt om het één en ander op het veld om te zetten.

Arum zette de eerste helft wel aan en was dreigend, maar dat resulteerde niet in echt uitgespeelde kansen. De kansen waren voor VCR die voor rust de score helaas nog niet uit wist te breiden. Een aantal minuten voor rust kwam VCR zelfs nog een keer goed weg. Een Arummer voorzet vanaf links belandde pal voor het doel bij aanvoerder Anton Prins. Deze wist nu de bal niet goed weg te werken. De bal vloog gelukkig rakelings naast het doel. Deze had voor VCR op slag van rust ook aan de verkeerde kant van de paal kunnen vallen.

In de tweede helft waren beide ploegen weer dreigend, maar ook dit keer resulteerde dat niet in veel kansen. Spannend was het wel in deze kraker onderin de 4e Klasse. Als er kansen werden gecreëerd, waren deze voor VCR. Ruim een kwartier voor het einde kreeg VCR een goede mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien. Een voorzet van Pires da Silva werd verlengd door Ane Jan Schat. Deze inzet werd nog net gekeerd door de in het roze VCR-shirt spelende doelman van Arum. Of zijn eigen shirt nog tussen de vuile was zat of dat het door de arbiter was afgekeurd, was bij deze reporter niet bekend, maar het stond ‘m goed dat lichtroze.

Drie minuten hierna viel dan eindelijk de bevrijdende 2-0. Na een hoekschop wist de meegekomen Jan Terpstra de bal met zijn hoofd bij Schat te krijgen. Schat wist in een lastige situatie en met een soort van halve omhaal de bal in het doel te werken. De ontlading bij Schat en de rest van het elftal was groot na deze fraaie en beslissende treffer. Bijna vijf minuten voor het einde kon het zelfs nog mooier worden. Binnen een minuut kreeg VCR twee uiterst goede mogelijkheden. Eerst werd een vrije trap van Jitse Hoekstra maar net overgetikt door de doelman. Deze doelman bracht een paar tellen later prima redding op een kopbal van Josco van Andel die mee naar voren was gekomen voor de hoekschop. Het bleef bij 2-0 en daar was iedereen binnen VCR dik tevreden mee. Het doel was drie punten en na negentig waren het dan ook drie punten. Zo zette VCR op dinsdagavond een reuzenstap voor lijfsbehoud in de 4e Klasse B. Komende zaterdag staat de derde opeenvolgende thuiswedstrijd op het programma. Om 14:30 zullen dan de degens met SC Franeker worden gekruisd.

Opstelling VCR: Hidde Smidt; Jan Terpstra, Douwe Wiegersma, Josco van Andel, Watze Houtstra; Jenilson Pires da Silva, Mame Braaksma, Anton Prins; Jouke Hoekstra, Lorenzo Falize (Jitse Hoekstra), Ane Jan Schat

Arbiter: de heer J.M. Schippers

Scoreverloop:
15’: 1-0 Mame Braaksma
77’: 2-0 Ane Jan Schat

Reacties


Shoutboximage


image
image